Přeskočit na hlavní obsah

Moji oblíbenci v péči o vlasy ♥

S kamarádkou jsme se nedávno bavily na téma "blogování". Ptala se na všechno možné a pak na mě vychrlila: "A co Ti blogování dalo?".. Dalo mi toho spoustu - nové kamarádky - ať už blogerky, nebo čtenářky, spolupráce všeho druhu, díky kterým jsem mohla vyzkoušet produkty, o kterých se mi ani nesnilo (konkrétněji - o kterých jsem mohla tak jedině snít :D), nebo jsem se například zúčastnila módní přehlídky
Ale synonymem pro "co Ti blogování dalo" jsou pro mě především vlasy! A teď nemyslím připínací clip-in vlasy, ale vlasy svoje :D..


Už odmalička mě trápí jemné vlasy - rozlétané, lámavé, nezkrotné afro s roztřepenými konečky. Nevím, jakým zázrakem, ale ještě na gymplu jsem měla vlasy do půlky zad, které jsem ale díky každodennímu žehlení, odbarvování a tupírování "odrovanala" na délku pod ramena.
Nikdy jsem nevěřila "zázračným" šamponům/ kondicionérům/ maskám, které by vám snad i z kopky sena udělaly hedvábí :D.. Vždycky jsem v obchodě schmatla nějaký šampon s tím, že "stejně udělají všechny stejnou službu", koupila jsem si olejíček na konečky a víc jsem neřešila.
Jenomže díky blogu se mi pod ruku dostalo pár opravdových pokladů, o kterých si troufám tvrdit, že změnily moje vlasy k nepoznání :))..


Poprvé jsem ji vyzkoušela díky Ladyboxu, kde byla jako vzoreček. Všeobecně je můj názor na vzorečky čehokoliv takový, že jedno "balení" nestačí, ale když mi kamarádka, která masky na vlasy nepoužívá, dala i svůj vzoreček, za pár dnů jsem už vyhlížela pošťáka z plným balením masky :D. Masek na vlasy jsem (vzhledem ke své "kvalitě" vlasů) vyzkoušela už mraky a s čistým svědomím můžu říct, že lepší, než je tahle snad ani nemůže existovat! :))
Cena sice není zrovna nejnižší, ale vzhledem k tomu, že maska není produkt, který byste si musely pořizovat co měsíc, to nové balení, investice se určitě vyplatí! Já mám tu svoji už rok a věřím, že ještě další vydrží :D :))
Nechává se působit 7-10 minut a i když mě tohle "dlouhé čekání" u masek/ zábalů/ čehokoliv vždycky štvalo, u Macadamie si ráda počkám, protože vím, že výsledek bude stát za to. Vlasy jsou neuvěřitelně hebké, lesklé a i když si je nevyžehlím, nepůsobí zničeně. Dokonce jsem došla na to, že v kombinaci s Macadamií je úplně jedno, jaký šampon použiju - můžete si vlasy umýt klidně šamponem za 30 Kč, vynechat kondicionér, ale stejně budou krásné! :))
Macadamia se prodává buďto v krabičce, nebo v tubě. Já jsem si vybrala tubu, protože moje nehty si s vytahováním čehokoliv z krabičky moc nerozumí :D.. Konzistence je tužší, než je u masek na vlasy běžné, ale alespoň vám neukápne dřív, než si ji stihnete dát na vlasy (to se mi u těch tekutějších stává často! :D). S množstvím to není nutné přehánět - já si jí vytlačím vždycky zhruba na délku článku prstu (ale na těch mých 5 chlupů.. většina bude asi potřebovat o trošku víc :D :)).
Výsledek je skvělý, balení maximálně praktické, vůně příjemně jemná.. jediným negativem pro mě zůstává doba působení (taky vám rodiče nadávají, když jste dlouho v koupelně? - já si někdy říkám, že jednou musí vyrazit dveře, jak mi na ně divoce buší :D).. 
Protože ne vždy mám tolik času, abych masku nechávala působit, určitě v budoucnu vyzkouším i nějaký šampon od Macadamie, abych si krásné vlasy zajistila "bez čekání" :)).


Šamponů mám doma hotovou sbírku a každý používám na jinou příležitost - například v létě, když chodím na brigádu, používám ty, které udělají opravdu jen to nejnutnější = vlasy umyjí, ale žádná hebkost, lesk, ani vyživení se nekoná. Přijde mi zbytečné vypatlávat drahý šampon, když si vlasy kvůli zaprášenému prostředí umývám skoro v jednom kuse :)).. Naopak po celý zbytek roku na šamponech nešetřím a snažím se používat jen ty kvalitní.
Tyhle dva od Goldwell jsem poprvé vyzkoušela díky kamarádce kadeřnici a od té doby na ně nedám dopustit! V rozhovoru s nějakou modelkou jsem četla, že šampon z drogerie by si na vlasy nedala a používá jen ty, které nabízí kadeřnice - díky tomu má prý už dlouhou dobu kvalitní a lesklé vlasy.. Něco na tom určitě bude! Mně se šampony osvědčily hlavně ve chvíli, kdy nemám čas na masku, ale přitom někam vyrážím a chtěla mít vlasy opravdu pěkné.
Ale zdravé a lesklé vlasy nejsou to jediné, co tyhle dva zázraky od Goldwell nabízí. Všimla jsem si, že když si s nimi vlasy umyju, vydrží nezamaštěné klidně 3 dny (a přitom si musím vlasy běžně umývat obden! :))
Oba šampony krásně voní a například v období Vánoc se vyrábí i limitky se speciální vůní - minulé Vánoce měl Color Rich vůni lesního ovoce a Rich Repair voněl vanilkou. A protože jsem do vanilkových vůni opravdu blázen, šamponů mám v záloze hned 5 :D..


Posledním zázrakem, který bych vám dneska ráda představila je kondicionér Dualsenses Color Extra Rich, také od Goldwell. Vždycky jsem si říkala, že ona slavná věta ze všemožných šamponů na vlasy "maximálních výsledků docílíte společně s užíváním kondicionéru z této řady" je jen reklamní trik (což se mi bohužel v hodně případech opravdu potvrdilo), ale s tímhle kondicionérem vedle určitě nešlápnete!
Cena opět není nejnižší, ale čím víc produktů (nejen co se péče o vlasy týká) jsem vyzkoušela, tím víc si všímám toho, že cena je (ve většině případů) přímo úměrná kvalitě (bohužel pro nás studenty! :D)..
Kondicionér se vyrábí v několika verzích - pro vlasy melírované, jemné a zplihlé, barvené, suché a poškozené, vlnité a trvalené. Já mám provedení pro barvené vlasy a i když nemůžu tvrdit, že by mi barva vydržela delší dobu, například mamince její zrzavá s používáním kondicionéru opravdu vydrží víc! :))

A co vy? Máte zkušenost s některým z uvedených produktů?

Komentáře

  1. Tak na tu masku se určitě podívám do budoucna :) už jsem po téhle značce pokukovala nicméně ty ceny se mi zrovna dvakrát nelíbí. Anetko recenze piš určitě častěji, moc se mi článek líbil :) !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Romanko, taky se nechám často odradit cenama, ale konkrétně maska je jednoznačně nejlepší produkt, jaký jsem kdy na vlasy měla, takže v tomhle případě to určitě nejsou vyhozené peníze! :)) a jsem moc ráda, že se Ti článek líbí :*

      Vymazat
  2. To je pro mě úplná španělská vesnice, nemám s ničím takovým zkušenosti. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Ani jeden z těchto produktů na vlasy neznám, ale ty umíš tak skvěle psát, že jsi mě úplně navnadila :D :*
    Vypadají skvěle. Především mě zaujala maska- mohu se zeptat, na kolik tedy vychází? :)
    Já mám sice vlasů spoustu, objem mi neschází, ale mám je suché. Zatím jsem jen spokojená s Biosilkem a s kondicionérem od Welly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty jsi lichotník Anetko! :D děkujůů :*
      maska nemá chybu a myslím, že na Tvoje vlnité vlásky by byla taky to pravé :)).. balení o 100 ml vyjde na 260 Kč.
      já jsem zase ještě nezkoušela Biosilk, takže alespoň vím, po čem se kuknout příště! :D :))

      Vymazat
  4. Macadamia mě láká už dlouho, jen ty ceny by mohly být nižší :-(

    OdpovědětVymazat
  5. Tak ta maska mě láká, jen mě opravdu děsí ta cena... Asi oslovím Ježíška :D

    anettelsworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Šampon a kondicionér Goldwell, používám už dlouhou dobu. Vyzkoušela jsem různé šampony z drogerie, ale vždycky jsem se vrátila k téhle značce. Naprostá spokojenost! ;) Jinak na léto si vždycky kupuji šampon Goldwell Sun Reflects, regeneruje vlasy, které jsou hodně namáhané sluníčkem ;)

    OdpovědětVymazat
  7. O těchto přípravcích slyším poprvé, ale vypadají vážně dobře.:)

    OdpovědětVymazat
  8. My hair could use some good cosmetics for a change!
    kisses from Austria!
    visit me soon on http://pearlinfashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Vanilkový Goldwell mám taky, je úžasný! Vlasy jsou po něm zdravější už na pohled :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Maska na vlasy Macadamia je božská, také ji mohu jen doporučit :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/06/spotrebovano-kveten-2014.html

    OdpovědětVymazat
  11. Po první masce se musím jednoznačně podívat, hrozně mě láká :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář ♥

Populární příspěvky z tohoto blogu

Adidas ZX FLUX ♥

Vzpomínáte si, co jsem ještě nedávno prohlašovala o botách ? "Od teď jenom podpatky.." a opravdu mi to nějakou dobu vydrželo! Teda konkrétně do chvíle, než jsem v Elle objevila Adidas ZX FLUX . Tenisek mám doma několik párů a rozhodně by mě nenapadlo, že si pořídím nějaké další.. ale potisk leoparda .. to je přesně něco pro mě! K tomu růžovo-červené detaily, materiál připomínající neopren a " Á čko", které si na všech věcech automaticky přivlastňuju jako svoji inicálu.. ach.. prostě jsem neodolala! :D ♥

Little white dress ♥

Nikdy jsem nepatřila mezi blogerky, které netrpělivě vyhlíží články svých "kolegyň", vždycky jsem byla spíše sólistka, která ráda píše , ale na čtení ji příliš neužije.. Ony ty roky na právech mi dali svoje a tak pro mě bylo odpočinkem nemuset číst nic, než že bych se u čtení článků dokonce odreagovala :D.. Každopádně jsem si i přesto našla pár blogů, které mě neuvěřitelně baví a fakt u nich netrpělivě každý ten článek vyhlížím! - ať už proto, že se jedná o mé kamarádky, které nemůžu mít na blízku a tak si jejich zážitky alespoň čtu a snažím se "cítit jakože jsem při tom" :D (zdravím Dominičku ♥), a nebo třeba blogerky, díky kterým jsem už před lety zjistila, že nějaké to blogování vůbec existuje a miluju především jejich styl psaní a perfektní smysl pro humor! Což mě (konečně :D) přivádí k hlavní myšlence dnešního článku a především tedy člověku, který ve mě tohle "téma" vzbudil. Mou nejoblíbenější blogerkou je totiž už od nepaměti Martinka s blogu

Second chances ♥

Vzpomínám si, když mi už jako malé mamka něco přinesla ze secondhandu . Nikdy to nebyly věci, které vypadaly "jako z druhé ruky" , většinou šlo naopak o takové, které mi spolužačky chválily a navíc se nikdy nestalo, že bych někoho potkala v čemkoli stejném! :) Tím mají teď, po letech, v mých očích neodpáratelný punc originality a když jsem tak dostala příležitost, nafotit něco málo z nové kolekce pro síť obchodů Textile House a k tomu být profesionálně nalíčená i učesaná, ani chvilku jsem neváhala :).