Přeskočit na hlavní obsah

My autumn "must have"! ♥


Za poslední dobu byl blog plný outfitů, občas nějaká ta rezenze, inspirace, ale úplně se vytratila "beauty stránka", která teda není úplně moje parketa, ale mám ji moc ráda. Abych trošku objasnila to, že není moje parketa.. líčím se ráda a často a taky hodně viditelně, protože "natural look" mi holt nikdy moc neříkal :D, ale vzhledem k tomu, jaké množství make-up tutoriálů už jak yotube, tak i instagram nabízí, nepřijdu si dostatečně povolanou se do tohoto témata pouštět. Přece jen se moje sbírka šminek omezuje jen za tři make-upy (světlý, tmavý a střední, kterým domíchám, co je třeba :D). Jenomže když se to vezme kolem a kolem, když jsem s blogem začínala, sdílela jsem s vámi každý zákusek (ne doslova, o jídlo se dělím fakt nerada :D), každý výlet, svoje názory na každou rtěnku, kterou jsem si zrovna pořídila.. A i když jsem postupem času zjistila, že kosmetické recenze nejsou nic pro mě, protože mě články jen o recenzích prostě nenaplňují, občas se stane, že se mi doma nahromadí hned několik produktů, bez kterých si každodenní fungování vlastně "neumím představit" a tak by se s vámi, zrovna dnes, o ty své "must have" ráda podělila :)).


Nevím, jestli je to celorepublikového charakteru nebo se to týká jen mě a mého okolí, ale většina mých kamarádek a známých používá "tu žlutou řasenku od Maybelline". Mám na mysli Colossal Volum, ale přiznávám, že nepodívat se na Google, tak název nevím.. nikdy jsem jej totiž ani nepotřebovala, myslím, že ji zná každý :D.. Při výběru řasenky nové jsem tak nikdy nevymýšlela žádné experimenty - řasy zvýraznila krásně, ale především se neobtiskávala na horní víčko a to od řasenky požaduju především. Takže jsem si ji kupovala stále dokola a dokola.. až jsem jednou v soutěži vyhrála řasenku jinou - Scandal eyes od Rimmel. Fungovala stejně dobře, řasy zvýrazňovala dokonce asi ještě líp a protože mi kosmetika nijak neubývá, rok mi vydržela určitě! :D Svoje řasy mám od přírody hodně dlouhé, takže jsem si upřímně ani moc nevšimla, že mi už vyschla :D.. Nakonec jsem ale usoudila, že řasenka je povinnou součástí každé kosmetické taštičky a vydala jsem se pro novou.. a protože jsem člověk, který na reklamu prostě dá :D, zaujala mě nová (je fakt nová? na stojanu bylo že jo, tak mě opravte, pokud se pletu! :D) Scandal eyes od Rimmel, údajně upgradovaná řasenka té, kterou jsem měla právě před ní. A musím říct, že údajné vylepšení alespoň já vidím obrovské! Řasy jsou extrémně zvýrazněné, krásně oddělené s tím, že se stále neobtiskávají, celodenní výdrž je samozřejmostí. A jak jsem si všimla u odlíčení - řasy jsou jakoby obalené jemnými vlákny, díky nimž je výsledný efekt tak výrazný a mně se už několikrát stalo, že se mě lidé ptají, jestli mám řasy prodloužené nebo mám opravdu takové vějíře :). Vzhledem k ceně, která mi přijde více než přijatelná (dle jednotlivých obchodů, všeobecně ale kolem 150,-) tedy řasenku jednozačně doporučuji a pokud s ní máte také zkušenosti, budu moc ráda za všechny vaše názory! :)) - detaily zde.


Na AVOŇáckou dekorativní kosmetiku jsem slyšela už hodně negativních názorů a i když se i mě několikrát stalo, že třeba rtěnka vůbec neodpovídala odstínu, naopak jsem hodně krát narazila na produkty, které mě příjemně překvapily a staly se součástí mého každodenního líčení. I když mě konkrétně líčení očí moc baví, ne pokaždé je na to čas, takže jsem delší dobu sháněla paletku, díky které bude líčení hotové lusknutím prstů a zároveň bude skladné, abych s sebou třeba k příteli nemusela tahat zbytečnou hromadu šminek :). A i když jsem se po paletce dívala snad všude a pořád ne a ne objevit tu pravou, nakonec jsem ji dostala jako dárek od kamarádky a paradoxně mi vybrala líp, než bych si vybrala já sama (děkuji Šárko ♥)! Paletka už má sice něco za sebou, ale všimla jsem si, že v nabídce AVONu je stále, tak pokud hledáte neutrální paletku s krásnou pigmentací a celodenní výdrží, to je ona! - najdete zde.
Samozřejmě si ale uvědomuju, že výdrž stínů není dána jen jimi a tak nemůžu nezmínit podkladovou bázi pod oční stíny od ARTDECO, kterou používám už roky, mám x-tý kelímek a díky které mají stíny opravdu takovou barvu, jakou slibují. Nevím, jak je to s její dostupností, já ji kupuji v Marionnaud, ale můžu vám říct, že pokud bych se měla pod nějaký kosmetický produkt podepsat, bude to právě tohle! Zázrak všech zázraků ♥. - najdete zde.


A po novinkách jeden starší kousek, který považuju za dvojnásobný "must have", protože jak rychle mě něco okouzlí, tak rychle to je většinou pryč :D.. A vzhledem k tomu, že tenhle "tekutý rtěnko-lesk", je v mé kosmetické taštičce stálicí už více než dva roky, asi to pecka fakt bude! Celkově u mě platí, že dávám přednost matným věcem na rty, před těmi lesklými.. a je úplně jedno, jestli se jedná o rtěnky, matné lesky, různé laky.. matná mi na rtech vždy působí luxusnějším dojmem, takovým dospělejším a tak pokaždé když narazím na nějaký matný zázrak, většinou si ho také odnáším domů :D. V době, kdy ještě matná nebyla tak v kurzu (a především nebyl v Česku NYX :D), jsem se zamilovala Matte me od Sleek - v česku jsem svůj odstín nikde dostupný neobjevila, takže alespoň u sousedů zde :))! A i když jsem si od jejího pořízení koupila už hromady dalších rtěnek, pokaždé, když chi sáhnout na jistotu, beru právě tuhle! Vlastně.. ještě častěji po ní sahám od chvíle, co mám muže, protože pocit, že ho můžu upusinkovat a rtěnka je pořád na mé puse a ne na té jeho, to je prostě k nezaplacení! :D Barva je příjemně vínová, aplikátor má super tvar, takže se s ním rty dají vykreslit přesně a i když rty vysušuje, což je u matných rtěnek snad i samozřejmost, není to nic hrozného a tak znovu říkám, že lepší matná rtěnka prostě neexistuje! :)
A když už jsem u těch rtěnek, nemůžu opomenout také již zmíněný NYX, protože i když pro mě jejich matné rtěnky nejsou číslo jedna, mám je také moc ráda a konkrétně nude odstíny jsou krásně fotogenické a nejednou jste mi je na instagramu chválili. Ale jelikož se mi zdá, že většina tělových rtěnek je krásná na fotkách a naživo působí umrle, musím právě nyxácké nude odstíny pochválit, protože mají tak krásný podtón, že se hodí i na denní nošení a v kombinaci s konturkou jsou pak úplně top! Jen ta výdrž není bohužel taková jako u výše zmiňované rtěnky Matte me a tak u mě zůstávají až na druhém místě.
Pamatuju si, že když jsem kolekci Lip Lyngerie od NYX - najdete zde, objevila poprvé, byla jsem unešená z odstínu #embellishment, který byl nějakou dobu vyprodán a já se nemohla dočkat, až se na mě také dostane. Jenomže jak to občas bývá  - když se na něco moc těšíme, ne vždy je výsledek takový, jaký jsme si vysnili a tak musím říct, že s mým vymodleným embellishmentem se cítím minimálně na třicet a to rozhodně není to, co od rtěnky očekávám :D. Takže zůstanu věrná tělovým odstínům a pokud náhodou embellishment máte a sluší vám, vím že se to nemá, ale pekelně vám závidím! :D :))


A u novinek a NYXu vlastně ještě chvilku zůstaneme, protože jsem zrovna nedávno objevila jejich skvělou tvářenku High definition blush - zde! Nesnáším, když někdo nakupuje stylem, že půl hodiny vybírá, další půl hodiny věc drží v ruce, aby po hodině nakonec odešel s prázdnou :D.. Co se nakupování týká, mohla bych se ucházet o titul za rozhodnost, protože i když se o ženách říká, že nikdy pořádně neví, co chtějí, u mě jsou každé nákupy rychlá akce, jelikož dojdu, podívám se, buď chci nebo nechci a po chvíli i odcházím. Takže faktem je, že i když mě většina tipuje, že bych v obchodech dokázala strávit hodiny, já naopak ráda nakupuju rychle a pokud třeba kamarádky vybírají dlouho, začínám nervóznět a už pomalu ale jistě vyhlížím nejbližší kavárnu, kde bych tohle utrpení mohla přečkat :D. A přesně tímto stylem jsem na posledních nákupech s přítelem ulovila i nyxáckou tvářenku a jsem za ni neskutečně ráda, protože ta pigmentace je prostě dokonalá! ♥ Stačí jí nanést opravdu málo, vydrží po celý den a já mám díky ní konečně pocit, že mám taky nějaké lícní kosti! :D


Říká se, že vlasy jsou koruna krásy, tak nějaký zázrak na ně nemůže chybět ani v dnešním článku! :) Konkrétně se jedná o masku na vlasy od Kérastase - Nutritive Masquitense Fins Irisome - k sehnání zde, která je ze stejné edice, z jaké jsem měla už šampon a stejně jako šampon, ani ona nezklamala! :) Pryč jsou časy, kdy jsem měla nervy na umytí šamponem, pak kondioner, na závěr masku a pokaždé čekat, až to všechno začne působit :D.. Takže jsem kondicionery úplně vyřadila a místo nich vsadila raději na kvalitní masku. Musím se přiznat, že doporučených 5 minut ji na hlavě teda opravdu nemám :D, ale i přesto jsou po jejím použití vlasy krásně hebké a vyživené. Ale to není hlavní důvod, proč jsem si ji pořídila - maska totiž slibuje, že zabrání cuchání vlasů v délkách, s čímž jsem měla vždycky problém a do chvíle, než jsem si pořídila zázračný Tangle teezer, jsem si tak s každým česáním půlku vlasů nejen zacuchala, ale rovnou vytrhala :D. A právě díky tomuto kouzelnému účinku má u mě maska 10/10 bodů + neskutečně krásně taky voní! :)


Jako pomyslnou třešničku na dortu jsem si nechala parfém, protože pokud něco opravdu můžu, jsou to vůně a ty těžké, "zimní", ty pak dvojnásob! :) Mezi mé nejoblíbenější vůně už pár let patří Chanel Coco Mademoiselle a Miss Dior a i když mi pod rukama projde také hromada jiných vůní, vždy se nejraději vracím právě k těmto dvěma. Miss Dior mi zrovna nedávno došla a tak budu letošní podzim a zimu zahalená především do Mademoiselle. Nikdy nezapomenu na moment, kdy jsem k této vůni přičichla poprvé, pokaždé ji zaregistruji, když voní na někom v mé blízkosti a stejně tak si pokaždé říkám, že to je nejkrásnější vůně na světě! :) Výdrž je u Chanelu snad bez komentáře, síla vůně taktéž, což někomu nemusí být zrovna dvakrát vhod, ale konkrétně Mademoiselle je vůně, která se i přes svoji výraznost hodí na mladé slečny (doufám, že jsem ještě ve věku, kdy se můžu považovat za mladou slečnu :D) a já na ní pak oceňuji především to, že stačí opravdu jen 3 stříknutí při ranním odchodu z domu a vůni ve vlasech cítím ještě večer, když ulehám do postele. O jaký parfém tedy napsat Ježíškovi? Za mě jednoznačně vede tahle Coco! ♥ - detaily o vůni zde.


Doufám, že se vám dnešní "mimomódní" článek líbil a budu moc ráda, když mi dáte vědět, bez jakých (nejen) kosmetických vychytávek si podzim neumíte představit vy! :))
Krásný den ♥.

Komentáře

  1. Tekutou rtěnku Lingerie jsem musela mít v odstínu naprosto jedinečném odstínu Embellishment a teď si dodávám odvahu ke koupi šedého odstínu Chill Zone od Smashbox.

    OdpovědětVymazat
  2. NYX a Sleek to sú naozaj skvelé produkty :) ja som si teraz obľúbila NYX soft matt cream Copenhagen,alebo Catrice z vianočnej edície Poet Pink :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  3. Tyhle rtěnky od NYXU jsem si děsně přála pořídit, ale jakmile jsem je ozkoušela v parfumerii, zjistila jsem, že to asi nebude nic pro mě, jelikož já jsem takový "patlálek", že by z výsledného efektu asi nic moc nebylo :-D. Jinak super článek.
    Ennepenne.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherný rtěnky a můj oblíbený parfém :) Škoda toho křečovitého úsměvu.

    Simple living: Střípky mých dnů

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář ♥

Populární příspěvky z tohoto blogu

Adidas ZX FLUX ♥

Vzpomínáte si, co jsem ještě nedávno prohlašovala o botách ? "Od teď jenom podpatky.." a opravdu mi to nějakou dobu vydrželo! Teda konkrétně do chvíle, než jsem v Elle objevila Adidas ZX FLUX . Tenisek mám doma několik párů a rozhodně by mě nenapadlo, že si pořídím nějaké další.. ale potisk leoparda .. to je přesně něco pro mě! K tomu růžovo-červené detaily, materiál připomínající neopren a " Á čko", které si na všech věcech automaticky přivlastňuju jako svoji inicálu.. ach.. prostě jsem neodolala! :D ♥

Little white dress ♥

Nikdy jsem nepatřila mezi blogerky, které netrpělivě vyhlíží články svých "kolegyň", vždycky jsem byla spíše sólistka, která ráda píše , ale na čtení ji příliš neužije.. Ony ty roky na právech mi dali svoje a tak pro mě bylo odpočinkem nemuset číst nic, než že bych se u čtení článků dokonce odreagovala :D.. Každopádně jsem si i přesto našla pár blogů, které mě neuvěřitelně baví a fakt u nich netrpělivě každý ten článek vyhlížím! - ať už proto, že se jedná o mé kamarádky, které nemůžu mít na blízku a tak si jejich zážitky alespoň čtu a snažím se "cítit jakože jsem při tom" :D (zdravím Dominičku ♥), a nebo třeba blogerky, díky kterým jsem už před lety zjistila, že nějaké to blogování vůbec existuje a miluju především jejich styl psaní a perfektní smysl pro humor! Což mě (konečně :D) přivádí k hlavní myšlence dnešního článku a především tedy člověku, který ve mě tohle "téma" vzbudil. Mou nejoblíbenější blogerkou je totiž už od nepaměti Martinka s blogu

Second chances ♥

Vzpomínám si, když mi už jako malé mamka něco přinesla ze secondhandu . Nikdy to nebyly věci, které vypadaly "jako z druhé ruky" , většinou šlo naopak o takové, které mi spolužačky chválily a navíc se nikdy nestalo, že bych někoho potkala v čemkoli stejném! :) Tím mají teď, po letech, v mých očích neodpáratelný punc originality a když jsem tak dostala příležitost, nafotit něco málo z nové kolekce pro síť obchodů Textile House a k tomu být profesionálně nalíčená i učesaná, ani chvilku jsem neváhala :).