Přeskočit na hlavní obsah

With Love ♥

zdroj obrázku: We ♥ it

Události, které v pátek 13. zasáhly Francii jsou skutečnou tragedií a na základě několika článků a reportáží v televizi jsem se rozhodla také podělit o svůj názor.. Mám pocit, že "svět" je rozdělený na dvě strany, kdy jedna své facebookové/ instagramové/ tweetrové/.. účty zahltila oním #prayforparis a druhá nad tímto "gestem" naopak jen kroutí hlavou.. Nemyslím si, že by ono masové sdílení podpory, kdy si lidé mění profilové fotky za francouzskou vlajku, bylo hloupým gestem, ale nějak nevidím hlubší význam v tom, že by toto veřejné sdílení podpory někam vedlo.. Já, jakožto věřící, jsem se modlila už v den útoku.. s tím, aby tohle nesmyslné vraždění nepokračovalo a vlastně si myslím, že až v takových chvílích si lidé často uvědomí, že ono notoricky známé přání "Missek", kdy si přejí světový mír, není vůbec od věci.. že? :)

zdroje obrázků: We ♥ it

Ale co jsem chtěla dnešním článkem vlastně říct? Rozhodně nechci zlehčovat situaci, ke které došlo, jen se domnívám, že teroristické útoky jsou ve světě na denním pořádku a tudíž si nemyslím, že by si právě ten v Paříži zasloužil větší pozornost, než jakýkoli jiný.. vždyť přeci každý lidský život má stejnou hodnotu - ať už jde o nevinné, kteří našli smrt právě v Paříži nebo o lidi, o jejichž smrti se nikdy ani nedozvíme..


Smutné je, že lidí, kteří potřebují naši pomoc, je na světě neuvěřitelné množství, ale často si to uvědomujeme až ve chvílích, kdy dojde k nějaké tragédii. Proto si vážím těch, kteří pomáhají bez toho, aniž by potřebovali nějaký impulz - ať už jde o pravidelné finanční příspěvky nebo třeba pomoc v rámci dobrovolnictví.. Což mě přivádí k příběhu mého kamaráda Ondry (instagram zde), který se pustil do výroby palačinek, aby je pak společně s čajem mohl rozdávat na ulicích Dánska promrzlým bezdomovcům.. Za to má můj nesmírný obdiv a je pro mě vlastně i důkazem, že dobří lidé ještě nevymřeli a stále existují takoví, kteří dělají dobré skutky, aniž by to pro ně byl jen prostředek k dosažení vlastního užitku..


A když už jsem u té pomoci druhým, ráda bych vám představila jednu novinku.. Jak už víte, náramky Trollbeads jsou moje srdcová záležitost a když jsem se dozvěděla, že se v limitované edici objeví náramek "With Love", jehož celý výtěžek je věnován na podporu červeného kříže, musela jsem ho mít :). Červený kříž totiž každoročně pomáhá při katastrofách po celém světě a dle mého je také jednou z mála organizací, u nichž si můžete být jisti, že vaše peníze skutečně skončí tam, kde mají. Takže pokud svůj Trollbeads náramek ještě nemáte, myslím, že tohle je ideální příležitost si jej konečně pořídit! - Vyjde na 1260 Kč a celá částka půjde na dobrou věc ♥. Seženete jej buďto v e-shopu Trollbeads (zde), ale také v kamenných prodejnách.
Tak co? Začnete s pomocí právě teď? ♥


Komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář ♥

Populární příspěvky z tohoto blogu

Adidas ZX FLUX ♥

Vzpomínáte si, co jsem ještě nedávno prohlašovala o botách ? "Od teď jenom podpatky.." a opravdu mi to nějakou dobu vydrželo! Teda konkrétně do chvíle, než jsem v Elle objevila Adidas ZX FLUX . Tenisek mám doma několik párů a rozhodně by mě nenapadlo, že si pořídím nějaké další.. ale potisk leoparda .. to je přesně něco pro mě! K tomu růžovo-červené detaily, materiál připomínající neopren a " Á čko", které si na všech věcech automaticky přivlastňuju jako svoji inicálu.. ach.. prostě jsem neodolala! :D ♥

Little white dress ♥

Nikdy jsem nepatřila mezi blogerky, které netrpělivě vyhlíží články svých "kolegyň", vždycky jsem byla spíše sólistka, která ráda píše , ale na čtení ji příliš neužije.. Ony ty roky na právech mi dali svoje a tak pro mě bylo odpočinkem nemuset číst nic, než že bych se u čtení článků dokonce odreagovala :D.. Každopádně jsem si i přesto našla pár blogů, které mě neuvěřitelně baví a fakt u nich netrpělivě každý ten článek vyhlížím! - ať už proto, že se jedná o mé kamarádky, které nemůžu mít na blízku a tak si jejich zážitky alespoň čtu a snažím se "cítit jakože jsem při tom" :D (zdravím Dominičku ♥), a nebo třeba blogerky, díky kterým jsem už před lety zjistila, že nějaké to blogování vůbec existuje a miluju především jejich styl psaní a perfektní smysl pro humor! Což mě (konečně :D) přivádí k hlavní myšlence dnešního článku a především tedy člověku, který ve mě tohle "téma" vzbudil. Mou nejoblíbenější blogerkou je totiž už od nepaměti Martinka s blogu

Second chances ♥

Vzpomínám si, když mi už jako malé mamka něco přinesla ze secondhandu . Nikdy to nebyly věci, které vypadaly "jako z druhé ruky" , většinou šlo naopak o takové, které mi spolužačky chválily a navíc se nikdy nestalo, že bych někoho potkala v čemkoli stejném! :) Tím mají teď, po letech, v mých očích neodpáratelný punc originality a když jsem tak dostala příležitost, nafotit něco málo z nové kolekce pro síť obchodů Textile House a k tomu být profesionálně nalíčená i učesaná, ani chvilku jsem neváhala :).