Přeskočit na hlavní obsah

Je secondhand cool?

Vzpomínám si, že když ještě před pár lety některá z mých kamarádek na otázku "Odkud to máš?", odpověděla, že ze sekáče, nechápala jsem! Jak to, že všichni tam pokaždé najdou takové poklady a já neobjevím nikdy nic?


Stejně tak rozhovory s nejrůznějšími celebritami.."Tu úžasnou bundu mám ze secondhandu.. stála pár korun.." Sakra.. chodím snad jako jediná někam jinam? :D Nechodím.. celou tu dobu jsem byla správně, jen mi chyběla trpělivost a vytrvalost. Postupně jsem se naučila, že abych něco opravdu objevila, potřebuju hodně času, nejlépe žádnou kabelku, ať mám volné ruce.. a úplně ideální vlastně bude, když budu co nejmíň oblečená, protože pokud je mi v obchodě vedro, slevy neslevy, úlovek roku neúlovek.. prostě musím pryč!



Postupně ale svůj "secondhandový lovicí postup" vypilovávám k dokonalosti = už dokážu něco objevit i s minimem času! :D Jako například ve středu.. po snídani jsme měly s kamarádkou chvilku času, než začne škola, tak jsem ji zavedla do jednoho z mých oblíbených olomouckých secondhandů (kamarádka byla až do dnešního dne také zastánkyní názoru, že každý v sekáči něco objeví, jen ona ne.. :D). Už ze dveří jsem uviděla svetr, který jsem "nutně potřebovala", po chvíli jsem objevila několik šatů, oblečení na cvičení, další svetr, trička..


Po pár minutách jsme už obě stály před obchodem, v tašce jsem si vítězoslavně nesla úžasný teplý svetřík, dokonale padnoucí kalhoty na cvičení (až později se ukázalo, že zase tak dokonale padnoucí nejsou, protože při cvičení trošku sjíždějí a po jedné "tabatové sérii" mají slečny za mnou skvělý přehled o tom, jaké spodní prádlo zrovna mám..:D) a nejkrásnější černé plesové šaty, jaké jsem kdy viděla! Ještě, že má kamarádka za necelý měsíc oslavu narozenin.. myslím, že čekat až do plesové sezóny bych prostě nezvládla! :D


Kamarádka také neodešla s prázdnou, má první dva kousky do své "secondhand sbírky" a já doufám, že při dalším lovu, budeme stejně úspěšné! :D :))
Každopádně musím uznat, že secondhandy v našem malém městečku jsou v porovnání s Olomoucí celkem "slabota".. a tak jsem svoji "sekáčovou dráhu" před pár lety rozjela radši na votočvohozu! :) Vysvětlovat, na jakém principu votočvohoz funguje, je asi nesmysl, protože neznám snad žádnou slečnu svého věku, která by jej neznala.. a pokud jste přece jen výjimka a svůj "votočácký" účet ještě nemáte, určitě si jej založte, protože já votoč nemít, nemám půlku šatníku (a to myslím vážně)!


Pokud milujete značky jako např. Zara, Mango, Guess,.. ale pořídit si je, by pro vás znamenalo žít zbytek měsíce jen o koříncích, na votoči je můžete najít za zlomek ceny.. a věřím, že radost z nich bude naopak x-násobná! :)) Ale i tady platí, že chce hledání především trpělivost (říká člověk, který nad votočem strávil už desítky hodin :D).. a když se budete opravdu moc snažit, určitě časem objevíte nějaký "opravdový poklad"! Tím mým je například sukně od Yves Saint Laurenta ♥..
A co vy a secondhandy? Líbí se vám myšlenka kombinování "starého" oblečení s novým?



Komentáře

  1. Já v sekáčích nakupuju moc ráda, a vlastně tak 80% mého šatníku je ze sekáče :D Je pravda, že to chce trpělivost, a hlavně by se nemělo do sekáče chodit s představou "tak dneska si koupím džíny". Je to o štěstí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Wau, no super! A kdepak se tento second hand v Olomouci nachází, Anettko? :) :*

    OdpovědětVymazat
  3. Ze sekáče máš krásné úlovky! Mě tam baví nakupovat a jak píšeš, je potřeba hodně času a nejlíp žádnou kabelku, já teda nosím malou crossbody a super :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem pořád ještě na tohlě trochu skeptická, ale všechny věci na fotkách se mi moc líbí! Asi budu muset něco udělat a změnit názor :-)

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám ráda second handy i votočvohoz, ale jsem asi rozmazlená a občas mi přijde, že za to, že je to z druhé ruky, chtějí opravdu hodně peněz a to ať na votoči, tak v sekáčích. Takže je to opravdu o štěstí. Taky jsem sehnala pár úžasných kousků za pakatel :)

    anettelsworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Sakra! to jsou úlovky ♥ musíš mě tam taky vzít! :D

    OdpovědětVymazat
  7. Miluji sekac ale ted co nejsem v cesku tak je to na nic
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Ano, mám je ráda! Dokud v Brodě nezačali všichni brodští "divnolidé" vylézat a nakupovat v nejlevnějším sekáči v Brodě, milovala jsem ho. Dokud byl ještě u starého Zaldy, teď když jej přesunuli, tak jsem měla vytipované časy, kdy to není přehrabané a nebudu čekat na košík snad "celé mládí". I tak za nějaký ten rok co jsem tam chodila jsem si z toho sekáče nanosila opravdu někdy skvělých značek kousky od 10Kč!:-) Především Zara, Atmosphere, YSL, Versace, apod. Přítel dokonce nechápal, jak se v tom můžu tak přehrabovat a najít něco za tak směšné ceny! :D

    OdpovědětVymazat
  9. No tak to jsou super úlovky:-)
    já sekáče zbožňuju!

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, můžu se zeptat do jakých sekáčů v Olomouci chodíš..? :)Ty věci jsou užasné. Jsem taky z Olomouce ale asi jsem zatím nenašla správný secondhand :(

    OdpovědětVymazat
  11. To hnědé tričko a korálkovou výšivkou je luxusní úlovek. Já v posledních letech ráda procházím secondhandy, sice nejsem pokaždé úspěšná, ale občas najdu fajn úlovek. A taky mi to přijde jako dobrý postoj ke konzumerismu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář ♥

Populární příspěvky z tohoto blogu

Adidas ZX FLUX ♥

Vzpomínáte si, co jsem ještě nedávno prohlašovala o botách ? "Od teď jenom podpatky.." a opravdu mi to nějakou dobu vydrželo! Teda konkrétně do chvíle, než jsem v Elle objevila Adidas ZX FLUX . Tenisek mám doma několik párů a rozhodně by mě nenapadlo, že si pořídím nějaké další.. ale potisk leoparda .. to je přesně něco pro mě! K tomu růžovo-červené detaily, materiál připomínající neopren a " Á čko", které si na všech věcech automaticky přivlastňuju jako svoji inicálu.. ach.. prostě jsem neodolala! :D ♥

Little white dress ♥

Nikdy jsem nepatřila mezi blogerky, které netrpělivě vyhlíží články svých "kolegyň", vždycky jsem byla spíše sólistka, která ráda píše , ale na čtení ji příliš neužije.. Ony ty roky na právech mi dali svoje a tak pro mě bylo odpočinkem nemuset číst nic, než že bych se u čtení článků dokonce odreagovala :D.. Každopádně jsem si i přesto našla pár blogů, které mě neuvěřitelně baví a fakt u nich netrpělivě každý ten článek vyhlížím! - ať už proto, že se jedná o mé kamarádky, které nemůžu mít na blízku a tak si jejich zážitky alespoň čtu a snažím se "cítit jakože jsem při tom" :D (zdravím Dominičku ♥), a nebo třeba blogerky, díky kterým jsem už před lety zjistila, že nějaké to blogování vůbec existuje a miluju především jejich styl psaní a perfektní smysl pro humor! Což mě (konečně :D) přivádí k hlavní myšlence dnešního článku a především tedy člověku, který ve mě tohle "téma" vzbudil. Mou nejoblíbenější blogerkou je totiž už od nepaměti Martinka s blogu

Second chances ♥

Vzpomínám si, když mi už jako malé mamka něco přinesla ze secondhandu . Nikdy to nebyly věci, které vypadaly "jako z druhé ruky" , většinou šlo naopak o takové, které mi spolužačky chválily a navíc se nikdy nestalo, že bych někoho potkala v čemkoli stejném! :) Tím mají teď, po letech, v mých očích neodpáratelný punc originality a když jsem tak dostala příležitost, nafotit něco málo z nové kolekce pro síť obchodů Textile House a k tomu být profesionálně nalíčená i učesaná, ani chvilku jsem neváhala :).