Přeskočit na hlavní obsah

Pleťová voda x tonikum x micerálka

Dneska bych vám ráda představila některé z mých pomocníků v péči o pleť. Konkrétně micerální vodu a tonikum Bourjois a pleťovou vodu Nivea. Kamarádka se mě nedávno ptala, jaký je rozdíl právě mezi těmito třemi zázraky..(Proč se ptá mě? Strýček Google snad selhal?:D) Nedalo mi to.. a do Googlu jsem si tedy požadovaný dotaz zadala.. Že mi nevyskočí nic užitečného jsem vlastně nečekala ani v nejmenším, takže se teď onu záludnou otázku pokusím shrnout sama! :D :))


Pleťová voda
- pleť dočišťuje
- má hydratovat a zároveň udržovat přirozenou rovnováhu pleti

Tonikum
- tonikum neslouží k čištění pleti, ale má stáhnout póry a pokožku celkově sklidnit = používá se až po vyčištění pleti
- použitím tonika také zabráníte usazování nečistot

Micerální voda
- je vhodná pro všechny typy pleti, i pro tu obzvlášť citlivou
- pokožku nedráždí a ve většině případů je neparfemovaná
- hodí se na každodenní odličování a měla by zvládnout i voděodolný make-up
- měla by také usnadňovat vstřebávání (např.: krémů)

Doufám, že se mi povedlo alespoň trošku shrnout to podstatné a teď už k samotným produktům:


Vyzkoušela jsem velké množství pleťových vod od různých značek (Yves Rocher, Dermacol, Bioderma,..), ale stejně jsem se vždycky vrátila k této. Přisuzuju to z velké části úžasné vůni, která vyloženě říká "takhle voní čistota"! :D Ale vůně není to jediné, kvůli čemu mám už 4. balení. Líbí se mi složení vody - je lehké a není nepříjemně lepivé jako třeba u vody od YR. Po vyčištění je pleť hebká, hydratovaná a i když poslední dobou pleťové vody válcují micerálky, u mě bude mít takhle Nivea ještě dlouho vyhrazené místo :)) 
Kromě toho, že skvěle čistí, na ní oceňuji také to, že nepálí v očích. Nevím jak vy, ale mě přijde hrozně otravné mít čistící vodu na obličej a další na oči.. Takže za mě jednoznačně ANO! :)) ♥


Bourjois Cleansers & Toners tonikum 
Asi je vám jasné, čím začnu.. Ten obal je prostě úžasný! :D V pár recenzích jsem narazila na to, že si slečny stěžovaly na "kuličkové zavírání". Já s ním naopak nemám nejmenší problém a přijde mi dokonce praktičtější než například otvírání u pleťové vody od Nivei, pod které musím vždycky zarazit svůj drahocenný nehet! :D Tonikum má trošku "hutnější" konzistenci než výše zmíněná voda a pokožka mi po něm přijde i zmatněná. Je vhodné pro všechny typy pleti, nepálí v očích a vůně je opět příjemně jemná :))


Micerálky jsem dlouho přehlížela, ale když se pak takhle "Bourjouiska" objevila jako příloha březnového Elle, řekla jsem, proč ji nezkusit. Kosmetiku od Bourjois mám moc ráda a ještě žádný z produktů mě nikdy nezklamal, takže jsem doufala, že si micerálku oblíbím stejně. A stalo se..
Narazila jsem na názory, že občas lepí, s čímž ale rozhodně nesouhlasím. Sama "lepivost" vyloženě nesnáším a u této vody ji necítím ani minimálně. Čistí prvotřídně, nepálí v očích a je úplně bez parfemace. Vzhledem k tomu, jak velké množství micerálek je v prodeji, si myslím, že se svojí cenou - 128 Kč, je to vážně super kup! :))

A co vy? Používáte některý z uvedených výrobků? Jaký je váš top produkt? :))

Komentáře

  1. micelárka čekána vyzkoušení, a to tonikum mám v plánu si také pořídit. ještě mám ráda jejich peeling :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám Bourjois moc ráda, takže až vypotřebuju peelingy, které mám doma, určitě bych se vyzkoušení nebránila :))

      Vymazat
  2. Micelárku mám a je skvělá, zatím mi vyhovuje :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pleťovou vodu od Nivei také právě používám a vyhovuje mi, až na to, že já z ní cítím i ten alkohol, který v ní je. Jinak je ale super a nemám ji co vytknout.
    Recenze kosmetiky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já z Nivei alkohol necítím, ale v tomhle ohledu mi zase šíleně vadí voda od YR. pokaždé, když si s ní jdu čistit obličej mám pocit, jako bych si šla dát panáka :D

      Vymazat
  4. Škoda, že jsem nestihla si koupit to ELLE :(

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Recenze od Tebe se mi moc líbí :)
    Já nemám zkučenost ani s jedním produktem, ale zaujaly mě všechny produkty :) !

    OdpovědětVymazat
  6. O Bourjois jsem si ještě nic nepořídila, ale asi to budu muset napravit :)

    Nicole

    OdpovědětVymazat
  7. Great products! know them and they are in high quality!

    http://rosdays.blogspot.co.il/

    OdpovědětVymazat
  8. Nepoužívam ani jedno z toho, škoda, že ten Bourjois nebol ako príloha aj v slovenskom Elle. Ja mám od Bourjois iba make-up Flower perfection, ale úplne ma skamal.
    Vďaka za komentár. :)
    Fashion Happenss

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já také děkuji za komentář :) o žádném make-upu od Bourjois jsem ještě nepřemýšlela (teď mám spadeno na Esteé Lauder ♥) , i když mi jejich dekorativka doposud vždycky sedla.

      Vymazat
  9. Micerálky taky docela přehlížím, jsem zvyklá odličovat se relativně "klasicky". Ale možná by se mi hodilo něco "univerzálního" na odličování k příteli :)

    anettelsworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář ♥

Populární příspěvky z tohoto blogu

Adidas ZX FLUX ♥

Vzpomínáte si, co jsem ještě nedávno prohlašovala o botách ? "Od teď jenom podpatky.." a opravdu mi to nějakou dobu vydrželo! Teda konkrétně do chvíle, než jsem v Elle objevila Adidas ZX FLUX . Tenisek mám doma několik párů a rozhodně by mě nenapadlo, že si pořídím nějaké další.. ale potisk leoparda .. to je přesně něco pro mě! K tomu růžovo-červené detaily, materiál připomínající neopren a " Á čko", které si na všech věcech automaticky přivlastňuju jako svoji inicálu.. ach.. prostě jsem neodolala! :D ♥

Co k tobě patří, neztratíš..

Když jsem před téměř šesti lety psala svůj poslední článek na blog, vlastně jsem tehdy ani netušila, že bude na tak dlouhou dobu článkem posledním.. konec blogu jsem neplánovala, jen mě blogování najednou přestalo naplňovat. Měla jsem pocit, že on-line svět je přesycený, nebavilo mě, že na instagramu je pomalu více reklamy, než "fotek ze života" a zároveň začala videa jednoznačně převažovat nad textovými příspěvky.. což mi také nesedělo, protože nepatřím k těm, kteří by měli stále na uších sluchátka, takže si je s sebou většinou zapomínám vzít a pak zjišťuju, že například vtipná videa zase tak vtipná nejsou, když k nim nemáte zvuk.. :D Moje blogerské začátky sahají hodně do minulosti, protože první blog jsem měla snad ve dvanácti (k hodnotě obsahu se netřeba vyjadřovat :D), Fashion Lady An jsem pak založila v posledním ročníku na gymplu a prožila s ním v podstatě celou vysokou. Blogování jsem vždycky brala především jako formu odreagování, zábavy, možnost sdílet svoji zálibu

Little white dress ♥

Nikdy jsem nepatřila mezi blogerky, které netrpělivě vyhlíží články svých "kolegyň", vždycky jsem byla spíše sólistka, která ráda píše , ale na čtení ji příliš neužije.. Ony ty roky na právech mi dali svoje a tak pro mě bylo odpočinkem nemuset číst nic, než že bych se u čtení článků dokonce odreagovala :D.. Každopádně jsem si i přesto našla pár blogů, které mě neuvěřitelně baví a fakt u nich netrpělivě každý ten článek vyhlížím! - ať už proto, že se jedná o mé kamarádky, které nemůžu mít na blízku a tak si jejich zážitky alespoň čtu a snažím se "cítit jakože jsem při tom" :D (zdravím Dominičku ♥), a nebo třeba blogerky, díky kterým jsem už před lety zjistila, že nějaké to blogování vůbec existuje a miluju především jejich styl psaní a perfektní smysl pro humor! Což mě (konečně :D) přivádí k hlavní myšlence dnešního článku a především tedy člověku, který ve mě tohle "téma" vzbudil. Mou nejoblíbenější blogerkou je totiž už od nepaměti Martinka s blogu